Brasparts – Sizun

Ik ben om 8.00 uur klaar om te vertrekken. Ik heb er echter geen rekening mee gehouden dat de receptie pas om 9.00 uur open is. Omdat ik de extra nacht nog niet heb betaald, moet ik een uur wachten voordat ik kan betalen. Dus vertrektijd: 9.15 uur. Het is goed wandelweer.

Ik loop in anderhalf uur naar Saint-Rivoal. In het kleine dorp is achter een woonhuis een vrouw die een klein café achter haar huis heeft . Ik ga er heen en neem koffie met eigen gebakken pruimentaart. Daarna loop ik omhoog het dorp uit. Ik kies voor de weg en niet voor de bossen. Met mooie vergezichten aan de ene kant en de bossen aan de andere kant, loop ik naar het volgende kleine dorp Saint Cadou.

Er is een kerk en een kroeg in dit dorp. Helaas is de kroeg gesloten. Ik ga op één van de stoelen zitten die buiten staan en lunch met wat ik nog in de rugzak heb. Daarna wil ik de kerk bezoeken maar die is ook al dicht. Ik vervolg mijn route en loop in anderhalf uur naar Sizun waar ik een overnachting heb geregeld. Vlak voor het dorp wordt ik omringd door een groep scholieren. Ze hebben net eindtoets gehad en zijn nu even vrij. Ze snappen niet dat ik zomaar zolang ga lopen en vragen me allerlei details. Daarna loop ik Sizun binnen.

Het is even over drie als ik in het centrum ben. Het is te vroeg voor het hotel, dus ga ik er tegenover in de bar mijn biertje drinken. Wanneer ik daarna naar het hotel ga, zijn de deuren nog dicht. Ik heb via Booking het telefoonnummer dus bel ik daarmee. Een man doet daarna open en wijst me een kamer. Hoewel er met grote letters op de gevel “restaurant” staat kan ik er niet eten. Ik wordt naar een ander restaurant aan de overkant van de straat verwezen. Ik neem een douche en ga dan zitten schrijven tot het etenstijd is.

Om 7.00 uur steek ik de straat over. Het restaurant is gespecialiseerd in Crêpes. Ik bestel een Tartiflette, een Crêpe met worst, kaas en meer. Daarna neem ik als dessert ijs met slagroom. Voordat ik naar het hotel ga, kijk ik nog even bij de bijzondere kerk uit de 10e eeuw. Weer op mijn kamer bekijk ik de route van morgen en bel met Mariette.