Cadavedo Soto de Luiña

Als ik om 7.30 uur vertrek is mijn gedachte eerst bij de bar langs te gaan voor koffie en een croissant. Maar de bar is nog gesloten. Na twee uur lopen door een mooi agrarisch gebied ben ik in Ballota. Daar kan ik bij Casa Fernando ontbijten. Ik loop verder langs de N-632. OLYMPUS DIGITAL CAMERADoor het sterk slingerend verloop van de weg loop ik veel maar leg weinig afstand af. Het slingert niet alleen het gaat ook sterk op en af. Na weer 2 uur lopen ben ik in Albuerne. Ik ben wel weer aan een pauze toe maar er is geen bar te vinden. Een bejaarde vrouw in een bushokje begint een heel verhaal in het Spaans tegen me. Ik maak er uit op dat beneden in het dorp wel een bar is, maar in het volgende dorp ook. Ik besluit door te lopen. Er komen mij regelmatig pelgrims tegemoet. Opvallend dat er veel Duitse jongelui bij zijn. Het eerstvolgende dorp dat ik tegenkom is Soto de Luiña. Dit is tevens het einddoel voor vandaag. In een mooie oude school is een herberg ondergebracht. Het wordt beheert door de bar in het dorp. Als ik daar heen loop komt er een jongen met een enigszins beschadigd uiterlijk aanrennen. Hij zat al bij de herberg te wachten. OLYMPUS DIGITAL CAMERAHij loopt achter me aan naar de bar. Na het invullen van een formulier en betalen voor een overnachting bestel ik wat te drinken. De jongen staat er wat afwachtend bij. Ik vraag hem bij me aan tafel. Hij stelt zich voor als Ivan. Hij woont in de buurt van Pamplona. Gelukkig spreekt hij wat Engels. Door zijn misvormde gezicht spreekt hij moeilijk. Ik versta niet alles wat hij zegt. Hij doet de Camino in etappes. We lopen samen naar de herberg. We zijn nog de enige dus kunnen we uit 24 bedden kiezen. Als ik heb gekozen kiest hij het bed naast me. Ik douche me, hij ook. Ik was wat kleren, hij ook. Als ik hem in de weer zie met brood en beleg zeg ik dat ik wat ga eten in de bar en voeg de daad bij het woord. Ik bestel in de bar bocadillos. Er is wifi dus kan ik mail en site bewerken. Als ik na een tijdje terug ben in de herberg zijn er een aantal pelgrims bijgekomen. Opvallend hoeveel Ivan van hen kent. Ik ga in de zon zitten lezen. Eind van de middag loopt het aardig vol. Een ruimte met matrassen op de grond wordt geopend om alles op te vangen. In de avond ga ik bij het hotel aan de overkant eten. Er is een pelgrimsmenu van 3 gangen voor 10 euro.

Klik hier voor de foto’s.