Carrión de los Condes Ledigos

Ook vanochtend zijn er weer mensen die het nodig vinden om de wekker om 5 uur af te laten lopen. Vanaf dat moment ritselt, kraakt, bonst en krast er van alles. Van slapen is er geen sprake meer. Ik weiger de ogen open te doen en blijf liggen. OLYMPUS DIGITAL CAMERAVandaag zal de etappe niet te lang zijn. Ik pak mijn tablet en doe nog een bericht naar Menno. Om 7.00 uur ga ik de poort uit. Om de hoek is een bar open. Met sap koffie en brood is het ontbijt compleet. Nog wat brood in de rugzak voor onderweg en dan loop ik het dorp uit. De route gaat 18 kilometer zonder dorp rechtuit door de graanvelden. Gelukkig is er na 2 uur lopen een ondernemende Spanjaard die een”Chiringuito”, een koek en sopietent heeft neergezet. Ik pauzeer er, drink wat en neem wat fruit mee. Verderlopend zie ik in de verte 3 pelgrims lopen. Als ik dichterbij kom blijken het Toni en Louisa te zijn, vergezeld van een Japanse jongen genaamd Nori Hito. OLYMPUS DIGITAL CAMERAWe lopen gezamenlijk naar Calzadilla de la Cuenza. Bij de bar eten en drinken we wat. Omdat het een lange afstand is en het zeer heet kan zijn, is naast de bar een Rode Kruis post aanwezig. Vele laten er hun voeten behandelen. We lopen verder. Ik raak met Nori in gesprek. Hij woont in Tokio en heeft zijn studie economie afgerond. Hij heeft, voordat hij zich aan een baan verbindt, een jaar genomen om te reizen; Europa, Afrika, Zuid Amerika. Zoveel mogelijk liftend en hij heeft een tent bij zich. We praten over de crisis in Europa en Japan. Al pratend lopen we het dorp Ledigos binnen. Een boerendorp dat hoofdzakelijk bestaat uit huizen gebouwd van leem en stro (adobe). Achter de bar is een herberg. Ik wil er blijven. Nori gaat verder en wil ergens zijn tent opzetten. Even later komen Toni en Louisa aan en die blijven ook. De rest van de middag besteed ik aan wat schrijven, het dorp bekijken, de aankomst van de Tour op de Alp d’Huez kijken. Na het eten, met Toni en Louisa, ga ik slapen.

Klik hier voor de foto’s.