Fromista Carrión de los Condes

Iedereen is al weg als ik wakker word. Ook Toni en Louisa. Ik maak me klaar en om 7.45 ga ik de deur uit. De tocht van vandaag gaat 20 kilometer lang langs de kaarsrechte provinciale weg. Het landschap is overwegend vlak en gekleurd door de graanvelden. In het eerste dorp dat ik tegenkom, Población de Campos, is een barretje waar ik ontbijt. OLYMPUS DIGITAL CAMERADan gaat het verder. Het begint warmer te worden. In Revenga de Campos koop ik een ijsje en loop door naar Villarmentero de Campos waar ik stop bij een bar. Het is meer een keet. Het ligt mooi en heeft een grote tuin. Er hangen zelfs hangmatten waar de vermoeide pelgrim gebruik van kan maken. Er ligt niemand in. Terwijl Phill Collins hard uit de boxen zingt zit ik onder een afdak en drink mijn café Americano. Dan gaat het weer anderhalf uur verder om weer even te stoppen in Villalcazar de Sirga. Bij een bushokje onder een boom is een bank. Op dit punt komen de lopers die iets verder van de weg af hebben gelopen weer bij de weg. De laatste 6 kilometers naar Carrión de los Condes gaan over een bergje. Ik loop het stadje in en zie een informatiehokje en vraag een plattegrond. Ik wil gaan slapen in de albergue van Espiritu Santo. OLYMPUS DIGITAL CAMERADat lijkt me wel wat om bij de Heilige Geest op bezoek te gaan. Ik word ontvangen door een non. Ze brengt me naar een slaaphuis achter een oud kerkgebouw. Het is allemaal goed voor elkaar. Zelfs een open wifiverbinding. Nadat me is verteld dat ik de pelgrimszegen kan halen in de mis, die vanavond in de Santa Maria wordt gehouden, installeer ik me, doe de was en neem een douche. Carrión is een aardig stadje. Het is ooit een zetel van de graven (condes) geweest. Er zijn veel voorname historische gebouwen. Ik loop wat door de stille straatjes. Bij een bar drink ik wat en kijk ondertussen naar de tijdrit van Mollema op de tv. Op het Plaza Mayor neem ik eind van de middag wat pintxos en loop dan terug om wat te schrijven. Om 20.00 uur kijk ik in de kerk Santa Maria. Er wordt mooi gezongen maar verder krijg ik er niet veel van mee. Bij dezelfde bar van vanmiddag eet ik wat. Ik moet me nog haasten om op tijd binnen te zijn. Om 22.00 uur gaat de deur op slot.

Klik hier voor de foto’s.