Itero de la Vega Fromista

Ik heb de kamer gedeeld met een aardige jongeman uit Litouwen, Julius heet hij. Gisteravond nog lang met hem zitten praten. De jonge mensen in zijn land willen veranderingen en perspectief, vrij van de Russen. OLYMPUS DIGITAL CAMERAMaar dezen trekken nog behoorlijk aan de touwtjes omdat ze nog de hele infrastructuur in handen hebben. De oudere generatie vindt dat prima. Ik zie het probleem wel. Als ik zeg dat het een zaak is van tijd, realiseer ik mij dat hij daar niet veel aan heeft. Maar ik geloof wel dat het zo zal zijn. Als ik om 7.15 wakker wordt slaapt Julius nog. Om hem niet te wekken neem ik mijn spullen de kamer uit en maak me daar klaar. Als ik vertrek komt Julius net de kamer uit. Met een handdruk wens ik hem Buen Camino. Vannacht heeft het geregend, de straten zijn nat. Het is lekker koel. Als ik het dorp uitloop zie ik zuidelijk nog behoorlijke buien hangen. Ik zie ook bliksem in de donkere lucht. OLYMPUS DIGITAL CAMERAAls ik recht vooruit kijk zie ik een lichtere lucht. Met wat geluk houden we het droog. Na ruim een half uur lopen haal ik het Zwitserse stel in. We lopen samen op. Zij heet Louisa en komt oorspronkelijk uit Valencia. Ze is als kind met haar ouders naar Zwitserland verhuisd. Hij heet Toni en komt uit Italiaans Tirol. Ze zijn beiden programmeur en getrouwd. Ze werken en wonen even buiten Zurich. Het landschap is nu vlak en we lopen een lange tijd langs het Canal de Castilië. Nadat we een sluis zijn overgestoken zijn we snel in Fromista. Er staat een prachtige Romaanse kerk waar we heen lopen. Louisa en Toni twijfelen nog of ze door zullen lopen. Ik wil hier blijven. Nadat we de kerk hebben bekeken gaan we lunchen in een voormalige kaasmakerij. In een soort patio zitten we tot voorbij 15.00 uur. Dan lopen we naar een albergue waarmee ook het stel heeft besloten te blijven. Na de gebruikelijke zaken zitten we in de gemeenschapsruimte. Toni en ik maken een verslag en Louisa schetst. Na de lunch van vanmiddag hoeven we niet veel te eten. Bij een typisch stijlvol restaurant bestellen we wat op heet terras. Het is over 22.00 uur als we terug zijn. Alles is al donker.

Klik hier voor meer foto’s van deze dag.