Cervera-La Panadella

Tot 7.00 uur wacht ik op het openen van de deur. Al een half uur eerder zat ik klaar voor vertrek in de hal. Op zoek naar een bank loop ik de nog lege stad door. Na het pinnen hoopte ik op een bar voor koffie, maar alles is nog gesloten.

Langs de oude stadsmuur daal ik de stad uit en het landschap in. De route gaat verder op het pad van gisteren. Het gaat door het dal van de rivier Ondara. Op een gegeven moment is er een verschil tussen de oranje pijlen die de route aangeven en de GPS route op mijn mobiel. Eerst kijk ik waar de GPS heen gaat en klim omhoog. Wanneer het pad onduidelijk wordt, ga ik terug en volg de pijlen. Dit brengt me tussen prive moestuinen. Een onvriendelijke man, die in zijn tuin bezig is, stuurt me terug. Op de kaart zie ik dat het dorp Vergos aan de N2 bereikbaar is. Daar ga ik heen en loop vervolgens langs de weg verder.

Na anderhalf uur lopen pauzeer ik even onder een boom. Ik eet wat koek uit de rugzak. Weer verder lopend zie ik aanduidingen van de route die ik niet kan plaatsen. Ik negeer ze. Bij het dorp Sant Antoli verlaat ik de N2 en pak de GPS route weer op. Twee jonge mannen vragen of ze op de goede weg zijn. Ze lopen de Camino Santiago. Ik leg uit dat ik langs de weg ben gelopen en daardoor geen aanduidingen heb gezien. Met een Buen Camino vertrekken ze weer.

In het dorp is een bar. Daar ga ik water en koffie drinken. Er zijn geen broodjes. Wel krijg ik van de barman een stempel in mijn credencial. Vervolgens gaat het verder tussen de graanvelden. Na het passeren van het gehucht Pallerols wordt het wat heuvelachtiger. Om een bocht verschijnt een Aziatisch uitziende moeder met een tienerdochter. Ook zij lopen de Camino Santago. Tegen 12.30 uur ben ik in La Panadella.

Het is een gehucht bij de afrit van de snelweg A2, niet veel meer dan een benzinepomp en daar tegenover een hotel/restaurant. In het hotel vraag ik een kamer. Ik krijg deze voor de speciale pelgrimsprijs van 25 Euro. Na even rusten neem ik een douche en ga vervolgens naar het restaurant.

Een vriendelijke vrouw heeft me herkend als pelgrim, daarom krijg ik het menu voor 13 Euro i.p.v. 27 Euro. Ik kies canalones (lijkt op lasagne) daarna bestel ik tonijn (in een heerlijke saus). Uiteraard is de witte wijn inclusief. Voor het nagerecht is een uitgebreid buffet opgesteld. Ik ga naar de kamer en houd een siësta. Vervolgens schrijf ik het verslag en selecteer de foto’s. Na de uitgebreide maaltijd van vanmiddag, doe ik het vanavond eenvoudig met koffie en brood.