Chârost Sainte-Fauste

Het mooie weer van gisteren is verdwenen als ik om 8.00 uur de deur achter me dicht trek. Het is nog droog maar dat verandert naarmate de ochtend vordert. Als ik Issoudun binnenloop regent het. Jammer want het lijkt een leuk stadje. Bij het toeristenbureau ga ik binnen zitten want ze hebben wifi. Even later zie ik Rita aankomen. Ik zwaai en ze komt ook binnen zitten. Helaas gaat het bureau om 12.00 uur dicht. In de stromende regen rennen we de markt over en gaan bij Café de la Prix naar binnen. Mijn idee om in Issoudun te blijven laat ik varen en bel voor een slaapplaats naar la Triperie. Terwijl Rita de regen in gaat blijf ik zitten en bestel een maaltijd. Het is niet zeker dat ik vanavond iets kan eten, dus kan ik maar beter gegeten hebben. OLYMPUS DIGITAL CAMERAAls het toeristenbureau weer open is ga ik daar nog even een uurtje zitten en werk mijn site bij. Om 15.00 uur regent het nog. Met de poncho en de gamaschen aan loop ik de stad uit. Daar waar het kan kies ik voor verharde wegen. De landwegen en bospaden zijn nu te nat en te blubberig. In Thirzay wordt het droog. In een bushokje houd ik een korte pauze en doe de poncho uit. Om even19.00 uur ben ik op de plaats van bestemming. Midden in een leeg landschap staat een boerderij met gebouwen. Op het erf staan wel 20 restanten van klassieke auto’s in rij opgesteld. Ik loop er langs en kom bij een caravan. Er hangt een bordje op dat ik me moet installeren. Binnen is alles voorzien. De kasten zijn gevuld met etenswaar. Er ligt zelfs een flesje bier in de koelkast. Na het douchen maak ik een eenvoudige pasta maaltijd en ga na het eten naar bed.

Klik hier voor de fotogalerij.