Sainte-Fauste Déols

Om even over 8.30 uur verlaat ik de caravan en ga op pad. Het is droog als ik vertrek. Het gaat het goed tot Diors. Ik moet mijn regenspullen weer aantrekken. Ik loop langs een drukke verkeersweg. Bij het zien van een rode verschijning, die in de stromende regen langs de weg loopt, wordt getoeterd en gezwaaid. OLYMPUS DIGITAL CAMERANa een groot leegstaand militair complex gaat de route van de weg af. Als het even wat minder regent stop ik bij een brug om te lunchen. Er komen even later komen 2 pelgrims aangelopen. Het zijn Rita en een Marie-Odille uit Strassbourg. Ze lunchen ook en daarna lopen we gedrieën naar Deols. De Franse vrouw wordt opgewacht door een vriendin met een camper. Zo wordt ze de hele tocht begeleid. Orders van manlief. Rita en ik zoeken de refuge op. Ik bel het telefoonnummer dat op de deur staat en even later komt een man die ons binnen laat. Een uur later staan Maria en Marijke op de stoep. Ondanks de regen loop ik even rond in Deols. Er is een abdijruïne, een poort met klok en een kerk. Alle winkels, bars en restaurants zijn gesloten. Ik vraag iemand waar we wat kunnen eten. OLYMPUS DIGITAL CAMERABij de piscine moeten we zijn. Ik meld het aan de dames en even later gaan we naar de overkant van de Indre en vinden het restaurant. Het is een soort campingkantine. Het is vol. Er speelt een bandje en er wordt gedanst. Couleur locale ten top. We wachten tot het wat minder druk is en we een tafel kunnen krijgen. Het eten is eenvoudig maar goed. Buiten regent het.

Klik hier voor de foto’s van deze dag.