Châttilon en Diois – les Nonnières

Zodra het licht wordt kruip ik mijn tentje uit. Na het afbreken en inpakken ga ik eerst naar de bakker. Deze heeft door storing in de oven pas om 9.00 uur brood. Dat duurt mij te lang. Ik neem wel een pain au chocolat mee en ga bij de supertje een baquette kopen. Dan loop ik het stadje uit. DSC_5115De zon begint aan kracht te winnen. Ik doe al snel mijn fleecejack uit. Na anderhalf uur lopen sta ik op een rotsplateau met een mooi zicht op Chatillon waar ik vandaan kom. Ik maak een foto en ga dan in de zon zitten met een appel. Ik ga verder en bereik uiteindelijk de Col de Corodel 1029 m. Dit is het hoogste punt van de etappe van vandaag. Als ik even zit uit te rusten komen er vier jongelui boven. Als ik even met ze praat blijken ze uit Lyon te komen. Ze wandelen het weekend een rondje met een overnachting in een hut. Als zijn vertrokken ga ik verder en daal af naar het dorp Menee. Bij de dorpspomp ga ik zitten om te lunchen. Daarna volgt nog een klim naar het dorp Benevisé. Vanaf het dorp is er een mooi uitzicht over de omgeving. DSC_5131Ik zie het dorp waar ik heen loop liggen. Ik heb begin aan de afdaling er naar toe. In Les Nonnières aangekomen loop ik naar het hotel. Ik ga er binnen en vraag naar een goedkope kamer. 62.- Euro is het antwoord. Ik vraag of ik mijn tent ergens kan plaatsen. Naast het tennisveld van het hotel zet ik mijn tent neer. Ik kan in het hotel van wifi gebruik maken. Ik zit er een paar uur en ga er dan eten. Na het eten zoek ik in het donker mijn tent op en ga slapen.

Klik hier voor de foto’s