Valcroissant – Châtillon en Diois

Om 7.00 uur sta ik op en ga me wassen in het bijgebouw. Daarna ga ik in de eetruimte ontbijten. Als ik klaar ben zoek ik de baas om te betalen. DSC_5103Inmiddels is het stel uit Grenoble ook aangeschoven. Hij helpt me zoeken naar de baas. Als we hem gevonden hebben blijkt hij nog op bed te liggen. Ik betaal, krijg zijn adres en neem afscheid van allemaal. Buiten neem ik nog een foto en ga op pad. Er staan twee cols op het programma: Col de l’Abbaye 848 m en de Col des Caux 1158 m. Het is prima loopweer, half bewolkt en ca. 18 graden. Als ik na de eerste col weer aan het dalen ben schiet er ineens een das uit de struiken. Ik schrik ervan en slaak een kreet waar de das weer van schrikt en ervandoor gaat. Ik begin aan de beklimming van de tweede col. Na de top volgt een vlakker stuk. Ik stuit op een groep van 9 wandelaars in ganzenpas op het smalle pad. Ze laten me passeren. Ik ben ze snel vooruit.DSC_5109 Als ik tijdens de afdaling pauzeer om wat te eten, komt de groep me weer voorbij. Ik daal vervolgens af en loop het dorp Châtillon en Dios binnen. Een pleintje, een torentje, een poortje, kortom een echt Frans plaatsje. Ik loop naar de camping. Ik ben bijna alleen op deze grote camping. Als mijn tentje staat, doe ik wat boodschappen en drink naast de VVV een biertje. Er is wifi dus werk ik de inhoud voor mijn site bij. Bij het pad naar de camping heb ik een restaurant gezien. Ik ga er heen. Als ik moule au roquefort op de kaart zie staan is de keus gemaakt. Na het eten ga ik naar mijn tentje en kruip in mijn slaapzak.

Klik hier voor de foto’s