Dag 1 in Saint-Pol-de-Leon

Bij het ontbijt spreek ik een vrouw die uit Saint-Pol-de-Leon komt maar nu in Hyères woont. Ze beveelt me bezienswaardigheden aan alsof ik op vakantie ben. Ik loop de stad in en ga op zoek naar de Assiciation de Tro Breizh.

In een appartementengebouw vind ik het adres. Na wat aarzeling word ik binnen gelaten in het kantoor van de Associatie. Ik vraag informatie maar word steeds naar de site verwezen. Van Saint-Pol-de-Leon naar Saint Malo is de route in 3 gidsen vastgelegd. Ik koop de eerste met het idee als het bevalt de volgende kopen. Op de kamer kom ik tot de conclusie dat de gids niet geschikt is voor lange afstandlopers.

Nadat ik wat heb gegeten, ga ik proberen de gids terug te brengen maar men wil hem niet terugnemen met als reden dat ik hem misschien wel gekopieerd heb. Ik besluit de gids, samen met de gids van Lepère die nog in de rugzak zit, met de post naar huis te sturen om gewicht te verminderen. De middag besteed ik aan de historische stadswandeling.

De stad wordt sterk gedomineerd door twee kerken, de Cathédrale gewijd aan Saint-Paul-Aurélien (de 4e heilge van de Tro Breizh), centraal gelegen aan de markt en de Chapelle Notre Dame du Kreisker met zijn indrukwekkende hoge toren. Opvallend in de kapel zijn de moderne ramen en een tableau met de 7 Heiligen van de Tro Breizh. Wanneer ik verder de route volg, kom ik langs een oude wasplaats. Het eind van de route is natuurlijk bij de kathedraal. Voordat ik daar heen loop, kom ik langs een bar en neem een biertje.

Om 19.00 uur ga ik bij het Italiaans restaurant Karlo, naast de kathedraal een pizza eten. Na het eten loop ik in een kwartier terug naar de kamer om er nog wat te schrijven. Op de kaart bekijk ik hoe ik morgen een wandeling langs de kust kan maken. Dan is het 22.00 uur geweest en ga ik slapen.