Dag 2 in Burgos

Bij een bar aan de bloemenmarkt neem ik een ontbijt. Dan wandel ik de berg omhoog waarop het Castillo staat. Hier is in de 9e eeuw Burgos ontstaan. Ik koop een kaartje en wandel langs de opgegraven en gedeeltelijk gerestaureerde restanten. Vanaf de muren is er een prachtig uitzicht op de stad. Naar beneden lopend passeer ik verschillende kunstschilders. Beneden gekomen bezoek ik het CAB (Casa de Arte Burgos). OLYMPUS DIGITAL CAMERAIn dit moderne gebouw hangt werk van moderne kunstenaars. In de buurt van de kathedraal ga ik vervolgens op een terras zitten en maak een schets. Het is inmiddels lunchtijd dus bestel ik wat te eten. Halverwege de middag loop ik naar het hotel. De receptioniste komt vragen of ik bezwaar heb tegen een kamergenoot. Eerder had ze al gevraagd of ik bereid was weer naar het pension te verhuizen. Daar had ik bezwaar tegen. Maar dit verzoek kan ik niet weigeren. Om 17.00 uur gaat alles weer open, dus ook het Museo de Evolucion Humana. Hier zijn de zaken te zien die in Atapuerca zijn gevonden. Dat lijkt me interessant. Het museum is ondergebracht in een gigantische glazen doos aan de overkant van de rivier. OLYMPUS DIGITAL CAMERAOp een bijzonder inzichtelijk manier, gebruikmakend van de modernste technieken, worden de botten die zijn gevonden van een context voorzien. Op de verdieping wordt de evolutie volgens Darwin geïllustreerd. Alle menselijke stadia worden door levensechte modellen tentoongesteld. Weer buitengekomen is het betrokken. Ik ga naar het hotel. Als ik op de kamer ben brengt de receptioniste een jongeman binnen. Hij heet Luuk. Vader Frans en moeder Portugees. Hij lijkt me niet helemaal fris. We raken meteen in een discussie over de crisis. Hij heeft geen baan meer, allemaal de schuld van het systeem. Ik stop het gesprek omdat het me niet bevalt. Hij is voetbalfans en er is een wedstrijd Frankrijk-Uruguay bezig. Aan de overkant gaan we kijken. Na een bier en de wedstrijd ga ik slapen.

Klik hier voor meer foto’s van deze dag.