Dag 2 in Logroño

Gisteren is er een groep Amerikaanse jongeren aangekomen. Om 5.00 uur staan ze op. Als ze weg zijn blijf ik liggen tot 8.30 uur. Voor het ontbijt ga ik naar hetzelfde café als gisteren. Ik zie een folder van het Würth museum. Het is een museum voor hedendaagse kunst. Het ligt 14 kilometer uit het centrum. Het zal hetzelfde zijn als het toeristenbureau gisteren aangaf. OLYMPUS DIGITAL CAMERAIk ben nieuwsgierig naar een Duitse firma voor bouwbenodigdheden en machines met een museum in la Rioja. Ik besluit de bus te nemen. Als ik uiteindelijk de goede bus heb gevonden duurt het een tijdje voor hij komt. Als ik uit de bus stap sta ik op een industrieterrein in Agoncillo. Het museum is gevestigd in een modern gebouw dat voor dit doel is ontworpen. Ik begrijp dat Würth de hele collectie moderne kunst van het klooster van Maria Laach heeft geadopteerd. Het is een collectie van 15.000 kunstwerken die in musea over de hele wereld worden tentoon gesteld. Daar wist ik helemaal niets van. Als ik de collectie heb bekeken ben ik daar minder van onder de indruk als van het gebouw. OLYMPUS DIGITAL CAMERAAls ik op de bus sta te wachten om terug te gaan, merk ik pas hoe warm het is. Een thermometer geeft 33 graden aan. Terug in het Hostel zijn het vandaag geen Amerikanen maar Japanners die bij mij op de kamer zijn gekomen. Een aantal ligt op bed te slapen. Ik ga in de lounge zitten en zet de tv aan op de Tour. Ik upload mijn foto’s, schrijf en mail verslagen en bekijk de route van morgen. Op 21 km ligt Ventosa. Dat lijkt me haalbaar. Dan ga ik de stad in op zoek naar wat te eten. Ik besluit het met tapas te doen omdat de restaurants over een uur pas open gaan. Als ik in 4 balletjes wat heb betekenen gedronken loop ik terug naar mijn kamer en ga naar bed.

Klik hier voor meer foto’s.