Dag 1 in Logroño

Ik wordt om 7.30 uur wakker. Ik lees wat en sta dan op. Als ik de stad in loop ga ik eerst naar een bar voor koffie en een croissant. De zon is al warm dus ga ik op het terras zitten. Op de kaart kijk ik waar het interessant is. Eerst loop ik naar de wat nieuwere buurten rond het centrum. De autovrije straten zijn sfeervol. Bij het moderne gemeentehuis demonstreren vrouwen tegen geweld. OLYMPUS DIGITAL CAMERAVia een mooie boulevard voor voetgangers en fietsers kom ik bij de Ebro. Hier staat de Arena. Vervolgens bekijk ik een deel van de oude stad. Gisteren heb ik er ook al wat van gezien. Nu loop ik door het gedeelte langs de Ebro. Als ik uit kom bij een plein zie ik het toeristen bureau. Ik vraag waar ik het museum vind. Het antwoord is: 14 km verderop. Kan met de bus, maar vandaag ga ik dat niet doen. Ik ga terug naar mijn kamer en maak het verslag van gisteren. Naast de Hostel is een restaurant waar ik wat te lunchen bestel. Ik maak een schets. Na de lunch ga ik binnen zitten. Het is behoorlijk warm. De Tour staat op en ik zie de finish.OLYMPUS DIGITAL CAMERA Eind van de middag loop ik naar het plein voor de kathedraal. Op het terras zitten de 2 Amerikanen die ik eerder heb ontmoet. Ik ga bij ze zitten en we drinken en kletsen wat. Een Deense studente schuift ook aan. Ze blijkt de Amerikanen ook te kennen. Na een tijdje gaat ieder weer zijn eigen weg. Het is al over acht dus wordt het tijd voor wat te eten. Ik loop naar een straat buiten het centrum. Ik heb gehoord dat daar muziek gemaakt zou worden. Als ik het adres heb gevonden is er niets te doen. Dan loop ik naar de Calle San Augustin. Ik kom de Amerikanen weer tegen. Ik wil een restaurant zoeken waar ik kan eten. Zij geven de voorkeur aan tapas. Als ik een restaurant zie met een menu, 3 gangen voor 10 Euro, neem ik afscheid van de Amerikanen en ga naar binnen. Het blijkt een goede keus want het eten is prima. Na een afzakkertje tegenover het Hostel ga ik naar bed.

Klik hier voor de foto’s van deze dag.