Los Arcos Logroño

Het opstaan begint nu al om 5.00 uur. Ik ben wakker en sta om 5.45 uur op. Ik stel met verbazing vast dat iedereen al weg is. Om 6.15 uur ga ik ook op weg nadat ik in de keuken een homp brood en een banaan meepik. Het is nog maar net licht geworden. Als ik eenmaal op gang ben loop ik vrij makkelijk. Het eerste dorp dat ik tegen kom is Sanson. Bij een kleine “tienda” (winkeltje) neem ik koffie met een broodje. In het aangrenzende dorp Torre del Rio zitten velen van de vroege vogels op een terras aan de koffie. Daarna gaat de route een lang stuk door de graanvelden. Het stijgt en het daalt. Mooie vergezichten. Ik loop een stuk op met een man uit Pamplona. Hij heeft de Camino al eens met de fiets gedaan. Hij wil met de Sanfermin feesten niet in Pamplona zijn, te massaal en te toeristisch. OLYMPUS DIGITAL CAMERAVlak voor Viana loopt een stel uit Hannover met me op. Ik heb ze gisteren op het terras zien zitten. Viana is een mooi stadje op een berg. Ik drink koffie in een café en neem er een pintxo bij, broodje ham, kaas. Ik daal het dorp uit een loop in één ruk naar Logroño. Om 13.30 uur ben ik er en ga naar een informatiepunt voor pelgrims. Met een goed advies voor een Hostel loop ik de stad in. De Hostel is snel gevonden. In het centrum en modern ingericht. Ik boek 3 nachten, even rust. Als ik nadat ik ben geïnstalleerd de stad in loop zitten de terrassen vol. Er zitten ook veel mensen die ik op de route heb gezien. Na een verkennend rondje door de stad kies ik een plek onder een boom en ga wat schrijven. OLYMPUS DIGITAL CAMERATegen 18.00 uur is het tijd voor een hapje en een drankje. Eten gebeurd hier na 21.00 uur. Dan lopen de straatjes vol met mensen. De Calle San Agustin is een aaneenschakeling van tapas barretjes. Elke bar heeft zijn eigen specialiteit. Ik kom het stel uit Hannover tegen, Maria en Bernd. Hij is longarts in Hannover. We brengen de rest van de avond samen door. Om 23.00 uur zijn de straten nog vol maar we gaan naar de kamer.

Klik hier voor de foto’s van deze dag.