Estella Los Arcos

Er loopt nu om 5.30 uur een wekker af van een fiets-pelgrim. Nadat hij is vertrokken blijf ik tot 7.00 uur liggen. Een half uur later ben ik klaar om te vertrekken. De Italiaanse beheerder staat buiten met open armen om mij te omhelzen. We hebben weinig met elkaar gesproken maar dit zegt genoeg. Estella uitlopend gaat het omhoog. Na een uur ben ik bij een bodega, tenslotte loop ik door de Riojastreek. OLYMPUS DIGITAL CAMERAMen heeft langs de route niet alleen een tappunt voor water maar ook een voor wijn gemaakt. Speciaal voor de pelgrim. Natuurlijk vul ik een waterflesje met wijn. Boven de bodega ligt het klooster van Irache. Daarna gaat het verder dalend en klimmend naar Villamayor. Bij een kleine bar neem ik koffie met koek (galleta). Verder omhoog naar de kerk. De zon begint al aardig te branden. Ik ben de pet, die ik al 10 jaar heb en waarmee ik Frankrijk heb doorkruist, verloren of kwijtgeraakt. Halverwege Frankrijk heb ik ook een pet gevonden. Ik heb hem in mijn rugzak gestopt met het idee dat ik de eigenaar nog tegen zou komen. OLYMPUS DIGITAL CAMERADat is niet gebeurd dus zet ik hem nu op. Er zit een nekdoek aan vast. Ik zou er niet op gekomen zijn. Nu de zon zo hoog staat heb ik er plezier van. Er volgt 12 kilometer door de gloeiende landerijen. Graanvelden en wijngaarden wisselen elkaar af. Er zijn mooie vergezichten. Rond 13.30 uur ben ik in Los Arcos, een echt Spaans plaatsje met een mooie kerk en mooie middeleeuwse straatjes. De refugio van de gemeente is in een oude school en wordt beheerd door Belgen. Douchen, wassen en dan het plaatsje verkennen. Bij een bar met wifi schrijf ik aan mijn verslag. Terug in de refugio ga ik op bed liggen en slaap een uur. Om 20.00 uur is er een mis in de kerk met speciale zegen voor de pelgrims. Ik ga er heen om het barokke interieur van de kerk te zien. Na de mis bestel ik op het plein naast de kerk een pelgrimsmenu. Daarna ga ik slapen.

Klik hier voor meer foto’s.