Puente la Reina Estella

Om 6.00 uur gaat er een wekker af. Meteen beginnen de eersten in beweging te komen en een half uur later zijn ze al op weg. Om 7.00 uur sta ik op. De drukte is dan voorbij. Als ik klaar ben fz ik bij de Panederia ontbijten. Voor de lunch neem ik wat brood mee. Via de brug, waar het dorp zijn naam aan dankt, ga ik op weg. Via Mañeru bereik ik Cirauqui. Bij de Panederia is het zo druk dat ik door loop. Ik had er koffie willen drinken. Bij de uitgang van het dorp is een prachtig uitzicht. Ik ga op een stenen bank tegen een gevel zitten. Ik eet en drink wat. Verder lopend passeer ik een paar keer de snelweg Pamplona-Logroño. De zon schijnt en het is behoorlijk warm. De route gaat op en neer. Ik bereik Lorca waar ik in een bar koffie bestel. Er schuift een Ier bij me aan tafel. Ik vraag hem waarom er zoveel Ieren op Camino afkomen. Hij weet het niet. OLYMPUS DIGITAL CAMERAIk koop een ijsje en loop verder. In Villatuerta bekijk ik de kerk en ga er naast zitten lunchen. Een groep die ik eerder heb gezien gaat aan de andere kant zitten. Er is een kraan waar drinkwater uit komt, dus vul ik de flessen. Na nog een uur lopen ben ik in Estella. Ik loop naar de refugio paroissal en schrijf me in. De Italiaanse beheerder is onder de indruk van mijn tocht. Hij spreekt alleen Italiaans dus veel communicatie is er niet. Na de dagelijkse douche en de was ga ik het dorp in. Bij een bar onder de bomen bij de rivier bestel ik bier en schrijf mijn verslag. Estella is groter dan ik dacht maar als ik rondloopt is het nog siësta. Na 19.00 uur begint het wat te leven. OLYMPUS DIGITAL CAMERAOp een groot plein met arcades en  een kerk er op is een wifi-café. Nadat ik er gebruik van heb gemaakt ga ik er vlakbij eten. Op een bord staat een pelgrimsmenu aangeprezen. Voor 10 Euro spaghetti vooraf, varkensvlees en lamsvlees met friet, inclusief brood en wijn. Als ik terugloop naar de heberg hoor ik muziek. Modern Times van Bob Dylan. Het wordt gedraaid in een bar. Even binnen kijken. Zodra jongelui vragen om iets dat ik niet waardeer ga ik naar mijn kamer. Alle bedden zijn bezet. Ik ga slapen.

Klik hier voor de foto’s.