Dag 2 in Pamplona

Om 6.00 uur word ik wakker van het gezang van de Duitse beheerder/eigenaar van de refuge. Hij speelt kennelijk op deze manier voor wekker. Ik ben bij de laatsten die om 7.30 uur de deur uit gaan. De stad is nog in rust. Ik loop naar de gemeentelijke refugio. Er tegenover neem ik een ontbijt in een klein barretje. Ik zie dat Menno nog wat verslagen op het net heeft gezet. We kampen nu beiden met zwakke verbindingen waardoor we op de site wat achter lopen. De Avenida de Carlos III is een stedebouwkundige as die van Plaza de Castillo loopt naar een koepelkerk/exporuimte. Ik maak bij de voormalige kerk een schets. P6290894-1Om 9.30 uur ga ik naar Hostel Aloha waar ik mijn rugzak neerzet. Inschrijven komt later. Vervolgens loop ik naar het Museo de Navarra. Op de begane grond is een expositie ingericht van een schilder Pello Azketa. Vooral de landschappen in het ochtendlicht zijn prachtig. Op de verdiepingen is vanaf de Romeinse tijd tot het heden allerlei te zien. Ik loop door de gotiek en de barok. Er zijn 2 doeken van Goya te zien. Vooral het portret van een markies is adembenemend mooi. Een voormalige kerk maakt nu deel uit van het museum. Het zijn gouden retabels die er zijn te zien. Na 2 uur heb ik het gezien. OLYMPUS DIGITAL CAMERAIk ga terug naar het Hostel en krijg een plekje toegewezen van Hugo, de beheerder. Als ik ben geïnstalleerd ga ik de stad weer in. Bij wijze van lunch neem ik in een bar pintxos. Op het Plaza de Castillo ga ik in de zon op een bank zitten en kijk naar het leven dat zich hier afspeelt. Er gebeurt van alles, straatmuzikanten, spelende kinderen en flanerende ouderen. Om 20.00 uur ben ik weer op het plein en ga bij een Italiaan eten, macaroni pescadore. Terug in het Hostel ga ik om 22.00 uur naar bed terwijl de jeugd de stad in gaat. Na wat schrijven ga ik slapen.

Klik hier voor de foto’s.