Dag 3 in Saint-Pol-de-Leon

Een groot deel van de ochtend besteed ik aan het vinden van slaapplaatsen tussen Morlaix en Lannion. Ik loop eerst naar het Office de Tourisme in de hoop daar wat informatie te krijgen.

Helaas valt het gebied waar ik met Mariette door ga lopen in een ander departement. Ik word verwezen naar het Office in Lannion. Ik loop terug naar het hotel en ga op de kamer met Booking aan de slag. Na een aantal pogingen lukt het twee reserveringen vast te leggen op gewenste afstanden.

Ik lunch op de kamer en ga daarna door het buitengebied, langs het station, langs de begraafplaats en langs kasteel Kernevez, waar alleen de ommuring van is te zien, naar de kust. Het is prachtig zonnig weer geworden. Op een bankje kijk ik uit over de blauwe zee.

Wanneer ik verder loop kom ik weer bij Troguérot waar ik gisteren uit het park naar beneden kwam. Ik ga er nu omhoog en aan de voet van het kruis, waar ik gisteren ook heb gezeten, kijk ik nu uit over de blauwe oceaan. Terug in het centrum drink ik bij de bar tegenover de kathedraal koffie en ga dan terug naar het hotel. Op de tv is de Tour bijna aan de finish. Ik zie nog net de Nederlander Groenewegen de etappe winnen.

Tegen 19.00 uur ga ik bij een Crèperie in het centrum eten. Ik kies voor Galette met zalm en als dessert een Dame Blanche. Op de kamer bekijk ik de foto’s en schrijf mijn verslag.