Dag in Bilbao

Wat een weelde om een eigen kamer te hebben. Als ik wakker ben blijf ik op bed mijn verslagen bijwerken. Om mijn gemak maak ik me klaar en ga tegen 10.30 uur naar het Gugenheim Museum. DSCF1206Het is er al behoorlijk druk. De indruk die het grote atrium maakt is geweldig. Alle zalen op de 3 verdiepingen zijn vanaf het atrium ontsloten. Glas, stucwerk, natuursteen en titaanbekleding zijn de materialen waarmee de sculpturale vormen zijn bekleed. De tentoongestelde kunst is een selectie die redelijk willekeurig lijkt. Veel grote namen zijn aanwezig. Na 2 uur rondlopen heb ik het wel gezien en ga de stad in. De Gran Via Don Diego Lopéz de Haro is een mooie met bomen beplante allee die uitkomt bij het oude centrum. Daar bevindt zich de Kathedraal de Santiago. Op het Plaza de Santiago ga ik op een terras wat zitten eten. Langs de rivier loop ik terug naar het hotel. Nadat ik wat heb geschreven doe ik een siësta.   Als ik weer naar buiten ga is het bewolkt en somber. DSCF1220Langs de rivieroevers is de afgelopen decennia hard gewerkt aan saneren van de oude haven- en industrieactiviteiten. Veel bekende architecten als Cesar Pelli en Alvaro Siza hebben plannen gerealiseerd. Het museum van  Frank Ghery is de grote topper. De gedaanteverwisseling van smerige industriestad naar open cultuurstad is gelukt. Om 20.00 uur bestel ik in het hotelrestaurant een maaltijd. Daarna kijk ik op mijn kamer een voetbalwedstrijd Brazilie Portugal.

Klik hier voor de foto’s.