Dag in Igualada

Vandaag blijf ik in de stad en bereid me voor op de laatste etappes. Die zullen lang en bergachtig zijn. De mogelijkheden voor tussenstops zijn volgeboekt of gesloten.

Om 10.00 uur ga ik de stad in en loop naar een kunstgalerij die ik op internet vond. Het rolhek blijkt echter dicht. Dan ga ik in het centrum op het plein op een terras koffie drinken. Vervolgens zoek ik de Santa Mariakerk op. De kerk is oorspronkelijk in de 11e eeuw gebouwd. In de 17e eeuw heeft hij zijn huidige vorm gekregen. Ignatius heeft, toen hij in Igualade was, de kerk meermaals bezocht. De gids vertelt ook dat hij hier in Igualada zijn adellijke status aflegde en zich in het vervolg als pelgrim presenteerde in een in Igualada gemaakte mantel.

Op het grote plein, waar ik zojuist koffie dronk, is ter herinnering daaraan een grote schaar geplaatst. Als kledingstad is Igualada daar wel trots op. De centrumbebouwing rond de kerk bestaat voor een groot deel uit klassieke stadspaleizen. Bij een supermarkt haal ik wat broodjes voor morgen want wil ik zo vroeg vertrekken, dat er nog geen ontbijt is in het hotel. Op het grote plein met de schaar drink ik nog even wat en loop dan terug naar het hotel. Nadat ik heb geluncht in het hotelrestaurant, ga ik naar de kamer voor een siesta. Vervolgens lees ik nog wat in de gids over de route. Om 19.00 uur ga ik wederom eten in het hotel. Ik kijk wat de kaart te bieden heeft en maak een keuze (Vissoep, ravioli en ijs).

Na het eten vraag ik nogmaals of morgenochtend de deur wel open is als ik vroeg weg ga. Met de verzekering dat ik het hotel vroeg kan verlaten, ga ik naar mijn kamer.