Dag in Léon

Ik lig vanwege de vroege vertrekkers al even wakker als om 6.00 uur het licht wordt aangedaan door vrouw van de herberg. Ik sta een half uur later op en pak mijn spullen. Bij de ingang zet ik alles neer en ga mijn verhaal afschrijven. OLYMPUS DIGITAL CAMERAIk loop naar een bar waar ik kan ontbijten. Bij de kathedraal heb ik met Toni en Louise heb afgesproken. Ik zie dat Menno heeft gebeld. Gisteren heeft hij gemaild dat hij wil komen om een paar dagen mee te lopen. Naar aanleiding van de mogelijkheden van aanreizen komt hij van 3 tot 10 augustus om van Sarria naar Santiago te lopen. Ik verheug me erop. Als ik met Toni en Louisa koffie hebben gedronken gaan we de kathedraal en het klooster bezoeken. Er zijn heel wat bezoekers voor de kassa. De kathedraal is vroeg-gotisch van opzet. Het klooster is later gebouwd en is ook gotisch. Het loopt al tegen 13.00 uur als ik naar de herberg ga. De anderen gaan naar de Parador waar ze hebben geboekt. We spreken af voor later. Eerst ga ik mijn spullen halen om  naar een ander adres te gaan. OLYMPUS DIGITAL CAMERAIk kom op aanraden bij Franciscanen terecht en krijg een bed op een 4 persoonskamer op de bovenste verdieping. Als ik daarna bij de Parador ben krijg ik van Toni en Louisa een rondleiding. Het is een prachtig gebouw waar het San Marco klooster in heeft gezeten. Daarna gaan we richting Musac, een museum voor moderne kunst. Onderweg eten we wat Tapas. Het museum is in een modern gebouw gevestigd van de architecten Mansilla en Tuños. In het museum zijn drie kunstenaars geëxposeerd, 2 Spaanse en een Roemeense. Vooral de laatste is interessant. Na 2 uur hebben we het gezien en lopen richting centrum. Als we het Auditorium voorbij lopen zien we dat daar een expositie is van een schilder uit Leon. We gaan binnen kijken. Het is interessant werk met veel symboliek. Vervolgens gaan we naar het centrum en nemen dan afscheid. Ik loop naar de herberg. Daar maak ik kennis met Luc uit Canada waar ik de kamer mee deel. Hij is net aangekomen en start de camino in Leon.

Klik hier voor de foto’s.