Dag in Richmond

Omdat ik vandaag niet ga lopen blijf ik wat langer in bed. Via internet luister ik naar de Nederlandse radio. Nadat ik heb gedoucht en wat kleren heb gewassen ga ik ontbijten. Als laatste kom ik in de ontbijtruimte. Er is keuze uit een veelheid lekkernijen. Ik kies voor “scrumbled eggs and smoked salmon”. Er zijn dagen geweest dat ik het met Sultana’s moest doen. DSC_0667Na het ontbijt loop ik de stad in. Eerst ga ik naar het Georgian Theater. Ik zag het gisteren bij binnenkomst. Het is het oudst functionerend theater van Engeland. Ik wil er vanavond naar de muziekvoorstelling van “Djangologie” een tribute aan Hotclub de France, Django Reinhardt. Het lukt een kaartje te kopen. Op de markt koop ik wat fruit en in de supermarkt sandwiches, alvast voor morgen. Bij het postkantoor haal ik wat postzegels en wandel dan rond het kasteel terug naar de kamer. Ik zet wat koffie en schrijf ansichtkaarten. De stad wordt gedomineerd door de restanten van een kasteel uit 1070. Als ik omhoog loop post ik de kaarten. De ingang van het kasteel is aan een smal straatje. Ik koop een  kaartje en ga naar binnen. De entree wordt gevormd door een forse toren. Als ik naar boven ben geklommen is er een mooi uitzicht, aan de ene kant op de stad en aan de andere kant op de resten van het kasteel. Het kasteel is gebouwd door een verwant van Willem de Veroveraar en diende om de Noormannen en de Schotten tegen te houden. Na een uurtje heb ik het wel gezien. Ik kijk nog even rond in de stad en ga dan naar mijn kamer. Ik eet wat en schrijf aan mijn verslag. TDSC_0690egen etenstijd zoek ik een eetgelegenheid op. Na het eten is het tijd om naar het theater te gaan. Het is een heel klein intiem theater voor maximaal 200 man. Ik mag geen foto’s maken maar doe het wel. Er volgt een heel aardig concert. De 3 mannen en een vrouw weten het geluid van Reinhardt en Grapelli heel goed te benaderen. Om 22.00 uur is het afgelopen. Ik ga naar mijn kamer en maak verslag en foto’s klaar voor de site. Daarna volgt a ik slapen. Morgen wacht een lange etappe.

Klik hier voor de foto’s