Richmond Ingleby Cross

Douchen, inpakken en ontbijten met een Engels ontbijt en dan om 7.45 uur op pad. Over de brug en dan langs sportvelden de stad uit. Ik kom bij een mooi oud station. In afwijking van de gids volg ik het oude spoortracé. DSC_0693Daarna gaat het door bossen en velden. Het is mooi weer. De zon schijnt maar de wind waait fris. Op een goed moment wordt aangegeven dat het voetpad is geblokkeerd door werkzaamheden. Ik moet omlopen. Ik kom in Brompton on Swale waar het druk is vanwege paardenrennen. In Bolton on Swale ga ik op een bankje zitten om even pauze te houden. Dan komen Jules en Neil aanlopen. We kletsen even en dan lopen zij door. Als ik even later verder ga passeren mij het echtpaar waarmee ik vanmorgen aan het ontbijt heb gepraat.DSC_0697 Als ik de dorpskerk passeer, ga ik even het terrein op om de kerk te bekijken. Typische Engelse kerk met platte toren. Dan loop ik verder door de velden. De route van vandaag is helemaal vlak. Als ik even stil sta passeert de groep die ik al eerder ben tegengekomen. Tegen 12.30 uur ga ik in het gras zitten voor de lunch. De groep van 12 passeert. Als ik weer verder loop door de velden krijgt de bewolking de overhand. Als vervolgens de wind steviger en kouder gaat waaien trek ik mijn jas weer aan. Het is 17.15 uur als ik in Ingleby Cross aankom, al met al toch 9 uur gelopen. De bar beschikt ook over kamers. Ik besluit daar gebruik van te maken. Als ik de bar binnenloop is Nederland Mexico aan de gang. Ik kijk hoe Nederland wint. Dan ga ik douchen en vervolgens bestel ik een maaltijd.

Klik hier voor de foto’s