Ingleby Cross Clay Bank Top

Ik ben vroeg wakker. Als ik me verdiep in de gids om de route van vandaag te bekijken stel ik vast dat ik vandaag niet in de bewoonde wereld kom. De benzinepomp waar ik gisteren langs ben gekomen is de laatste gelegenheid om eten en drinken te kopen. Ik besluit om voor het ontbijt er heen te lopen en wat sandwiches en water te kopen. DSC_0708Om 8.00 uur wordt een stevig Engels ontbijt opgediend. Ik praat met de man van de bar over Clay Bank Top, de eindbestemming van de etappe van vandaag. Op de kaart is het alleen een kruising van het pad met een weg. Kan ik er mijn tentje neerzetten? De enige suggestie van de barman is om naar het dichtstbijzijnde dorp te lopen. Ik zal wel zien. Om even voor negen ga ik op pad. Het begint al meteen met een lange klim. Ik ben net op gang als Jules en Neil achter me aan lopen. We praten wat en dan gaan ze vooruit. Ze zijn sneller als ik. Boven op de berg loop “the Cleveland Way”, die we vandaag een heel stuk volgen. Over ditzelfde pad gaat ook de Lyke Wake Walk. Een plaatselijke traditie om 67 km in 24 uur naar de kust te lopen. De beloning is een oorkonde. Na een stuk door bossen gaat het weer stijl omhoog. Nu kom ik in de echte Moorlands van de North Yorkshire Moors. Het pad volgt de rand van de hoge bergen waardoor er aan de ene kant steeds prachtige vergezichten, tot aan de Noordzee toe, en aan de andere kant de ruige moors. Als ik na een tijdje Jules en Neil weer zie, weet Neil te melden dat onder aan de volgende berg een goed café is. Het is lunchtijd dus gaan we daar naar toe. Na de lunch gaat ieder weer in zijn eigen tempo verder. Het gaat weer op en neer van berg naar berg. DSC_0719Het lijkt wel of er geen berg overgeslagen mag worden. Tegen 15.00 uur sta ik op Clay Bank Top. Ik heb geen idee wat ik hier moet als ik een paar dames naar een auto zie lopen. Ik spreek ze aan met als gevolg dat ze me een lift aanbieden naar Great Broughton. Ze verzekeren me dat daar voldoende slaapgelegenheid is en dat er 3 pubs zijn. Bij een van de pubs zetten ze mij af. Ik bedank ze uitgebreid en ga kijken wat in dit dorp te doen is de pub waar ik ben afgezet is dicht dus loop ik het dorp in. Bij de tweede pub is ook alles nkg dicht maar erachter zie ik een klein campinkje. In de dorpswinkel vraag ik waar ik moet zijn voor de camping. Naast de pub woont de eigenaar van de camping. Even later heb ik de tent opgezet en zit in de zon mijn verslag te schrijven. De campingbaas heeft al aangeboden me morgen weer naar Clay Bank Top te brengen. Zo komt alles goed. Ik ga in de pub wat eten en drinken.

Klik hier voor de foto’s