Clay Bank Top Glaisdale

Om 8.00 uur ben ik klaar met afbreken en inpakken. Ik ga vlak bij de gevel van de pub zitten zodat ik nog even van de verbinding gebruik kan maken. Om 8.20 uur rijdt de campingbaas voor en brengt me naar de plek waar ik gisteren ben gestopt. De enige klim van vandaag is direct aan het begin. Eenmaal boven gaat het pad door de Moors. DSC_0728Het is een groots leeg landschap. Af en toe een schaap, veel vogels. Een patrijsachtige vogel, de Red Grous, laat me regelmatig schrikken. Hij blijft tussen de heidestruiken zitten tot ik naast hem ben en vliegt dan met veel misbaar op. Na een uur lopen kom ik op een oud spoortracé. Het is ooit aangelegd door de mijnindustrie. Er werd hier ijzererts gedolven. Ik volg het tracé meer dan 2 uur door een leeg landschap. Dan sta ik plotseling in deze verlatenheid bij een pub “the Lions Inn”. Ik ga er binnen. Het is een sfeervolle pub, B&B en restaurant. Ik bestel koffie. DSC_0737Juist op het moment dat ik wil vertrekken komen Jules en Neil binnen. We begroeten elkaar en praten even. Dan ga ik weer op pad. De route volgt een tijdje de weg. Als ik bij een stenen huisje kom pauzeer ik tussen de schapen om te lunchen. Daarna zou het in een rechte lijn naar Gaisdale moeten gaan. Echter, omdat ik in gedachten loop, mis ik een afslag. Gevolg is dat ik een paar miles extra loop. Als ik in Glaisdale ben is het nog even zoeken naar de pub. Uiteindelijk stap ik de pub binnen en informeer naar een slaapplaats. Er is nog een kamer dus die neem ik. Na een douche en een wasje ga ik beneden een maaltijd bestellen.

Klik hier voor de foto’s