Glaisdale Robin Hoods Bay

Om 8.00 uur wordt het ontbijt geserveerd. Wederom stevig Engels. Als ik de deur uitstap sta ik meteen op de route. De zon schijnt en het is snel warm. Na 2 uur lopen ben ik in Grosmont. Victoriaanse huizen en stoomtreinen. Hier is de tijd stil blijven staan. Het dorp uit gaat omhoog met hellingen van 33%. Het is behoorlijk zweten. DSC_0759Als ik boven ben loop ik weer door moorlands. ik daal af naar een schilderachtig plekje Littlebeck. Op een bankje houd ik even pauze. Er volgt een traject door een bos. Het is lastig de weg te vinden. Ik loop een paar keer verkeerd. Als ik een ouder echtpaar voorbij loop, vragen ze of ik de Coast to Coast walk loop, waar begonnen, hoe lang enz. Als ik even later langs een parkeerplaats loop zitten ze te picknicken. Ze groeten enthousiast. Er volgt weer een gedeelte door moorlands. DSC_0781Uiteindelijk gaat het nog 2 uur langs de kust tot ik Robin Hoods Bay bereik. Ik daal af tot ik bij de zee ben. Daar wordt ik hartelijk begroet door Jules en Neil. Ze zijn net voor mij aangekomen. We drinken op de goede afloop en spreken af voor vanavond. Ik ga naar de camping waar ik mijn tentje opzet en een douche neem. Het idee dat de tocht klaar is dringt nog niet tot me door. Het is een mooie tocht geweest waarbij wisselende landschappen de meeste indruk hebben gemaakt. Vooral de eerste dagen waren zwaar door het klimmen en dalen. Daarna waren de etappes van meer dan 30 km ook niet mis. Al met al een boeiende tocht die nu ten einde is.

Klik hier voor de foto’s