Dag in Saint-Tregonnec

Om 10.00 uur ga ik bij de kerk kijken. Er wordt geen dienst gehouden maar in een apart gebouw is er een crypte met daarin de graflegging van Jezus, al eeuwen geleden uitgebeeld met houten beelden in kleur geschilderd.

Vervolgens loop ik een rondje door het dorp. Het is miezerig en kil. Ik ga terug naar de kamer en bekijk voor de komende dagen mijn route. In elk geval staat vast dat ik naar Saint-Pol-de-Leon ga. Ik bekijk of ik onderweg nog kan of moet overnachten. Tegen lunchtijd loop ik naar de Crèperie op de hoek en bestel een Crèpe met ei, ham en kaas. Na het eten reserveer ik voor de avondmaaltijd.

De keuken van het hotel is vandaag gesloten en veel andere mogelijkheden zijn er niet. Ik ga op de kamer zitten lezen en schrijven. Rond 15.30 uur is het wat zonnig. Ik ga weer naar buiten. Bij de kerk luistert een geïnteresseerde groep naar een gids. Winkels die vanmorgen nog open waren zijn nu gesloten. Wanneer ik een rondje gemaakt heb ga ik bij de PMUbar naast mijn hotel een bier drinken. Er zit een aantal mannen aan de bar die zoveel herrie maken dat ik besluit buiten op het terras te gaan zitten. Een paar mannen die ook buiten zitten geven me een hand. Wanneer ik een poosje heb gezeten en mijn glas leeg is, ga ik terug naar mijn kamer.

Om 19.00 uur heb ik afgesproken bij de Crèperie. Ik verwachtte een andere kaart voor het diner, maar het is nog dezelfde als vanmiddag. Ik neem een Crèpe met saucisse en dan nog een Crèpe La Breizh waar rum in zit. Als dessert kies ik Belle Hélène. Ik reken af en steek de straat over om het hotel in te gaan. Op de kamer maak ik me klaar om morgen weer te gaan lopen.