Dag in St.Jean-Pied-de-Port

Na het ontbijt ga ik op zoek naar een sportwinkel. Beneden het historische straatje van de hostel is een lager stadsdeel. Naast de Carrefour is een sportzaak. Ik koop sokken en een sportshirt. De rest van mijn kleren heb ik in de was gedaan. OLYMPUS DIGITAL CAMERAAls ik terug kom hangt alles te drogen. Ik heb alles weer helemaal op orde. Aan de overkant, bij het pelgrimsbureau, laat ik bellen naar Orrison. Morgen ga ik daarheen. Het is een kleine 500 meter omhoog en de laatste mogelijkheid om te slapen voor Roncevalles. Zo kan ik de tocht over de Pyreneeën in tweeën knippen. Er is markt in het dorp. Bij de boekhandel koop ik kaarten en ga bij Café de la Nive zitten om te schrijven onder het genot van een koffie. Dan loop ik de markt over om vast te stellen dat er weinig interessants te koop is. OLYMPUS DIGITAL CAMERATerug in de kamer zie ik dat ik twee Nederlandse kamergenoten krijg, Ilona en Femke. Bij Café de la Nive ga ik lunchen. In de middag bezoek ik de Citadelle, die hoog boven stad ligt. Het uitzicht op de stad is mooi. Terug op de kamer ontmoet ik Femke. Ze is pianiste en komt uit Amsterdam. Ze is in St. Palais begonnen. We praten even en dan komt Ilona binnen. Ze is net aangekomen vanuit Nederland. Ze woont in Oss en verzorgt naschoolse opvang. Als het zover is gaan we weer in de kring zitten. Er zijn Amerikanen en Canadezen bij. Na het eten is het bedtijd.

Klik hier voor de foto’s.