Larcevau Saint-Jean-Pied-de-Port

Vandaag loop ik naar St Jean Pied de Port. Het is de laatste etappe van de Voie de Vezelay. In een door wolken betrokken berglandschap ga ik op weg. Soms worden de wolken te zwaar en regent het. Omdat het geen al te lange etappe is loop ik zonder onderbreking naar St Jean. OLYMPUS DIGITAL CAMERAAls ik de laatste klim heb gehad is het eerste wat ik zie een toeristentreintje op weg naar de citadelle. Van bovenaf benaderd ik het het historische centrum. Bij de Porte St Jacques laat ik me fotograferen. De straten zijn vol toeristen en dagjesmensen. Ik zie Roman en Ellie. Direct vooraan zie ik de ontvangstruimte van de vrienden van de Route St. Jacques. Via een Fransman kom ik bij een Nederlander die me informatie geeft over de route en een stempel in mijn pelgrimspaspoort. Ik informeer naar hostel “l’Esprit du Camino”. Het is er tegenover. Ik ga er meteen heen en ik krijg een plek voor 2 nachten en een omhelzing namens Hinke. Zij heeft me al aangekondigd. OLYMPUS DIGITAL CAMERAEugene is er ook. Na een douche loop ik met hem het drukke stadje door. We zien de Engelsman op een terras en gaan bij hem zitten. In hotel Central is wifi. Eugene moet zijn vlucht naar huis regelen dus gaan we er heen. Ik ga vervolgens richting hostel. Als ik Ellie, Roman en Frederik zie ga ik bij ze zitten. Zij gaan morgen ook naar huis. We drinken en eten wat ter afscheid. Om 19.30 uur wordt de maaltijd geserveerd in de hostel. Ik ben er op tijd om in de kring plaats te nemen. Er volgt een voorstel rondje. Onder de 18 pelgrims zijn naast de bekende nationaliteiten ook Ieren, Schotten, een Mexicaan en een Australiër. Aan tafel zit ik naast Engelsen en Fransen. Om 22.00 uur gaat het licht uit.

Klik hier voor de foto’s.