Saint-Palais Larcevau

Als ik door gesnurk wakker wordt is het 5.30 uur. Ik ga liggen lezen en 2 uur later is het boek “De ontdekking van de hemel” van Mulisch uit. OLYMPUS DIGITAL CAMERAIk sta op, was me en ga naar de keuken waar wordt ontbeten. Het weer ziet er goed uit. Als ik de poort uitloop kom ik een Engelsman tegen. We lopen samen op. Hij loop een paar dagen en gaat dan met de auto verder. Zijn vrouw komt naar Bayonne hem ophalen. Als we een forse berg op moeten haakt hij af. Boven op de berg staat een kapelletje en er is een mooi uitzicht. Onderweg zie ik de Engelsman nog een paar keer. Als ik Ostabat bereik is het koffietijd. Bij een bar/super drink ik koffie in de zon. Tegen 14.00 uur ben ik in Larceveau, een klein dorp met 2 hotels. Ik kies de eerste die ik tegen kom en zie er Ellie en Roman weer. De Engelsman zit aan de bar. OLYMPUS DIGITAL CAMERAAls ik, nadat ik me heb geïnstalleerd en heb gedoucht, op een bank in de zon zit bij de kerk, schrijf ik mijn verslag. Naast de kerk is een museum met oude Baskische grafmonumenten. Het zijn platte stenen die lijken beïnvloedt door Keltische vormen. Terug in het hotel drink ik met Roman een bier en ga dan naar mijn kamer. Als het etenstijd is staat Roman al op me te wachten. We eten samen.

Klik hier voor de foto’s.