De voorbereidingen zijn in volle gang

Wat ik exact verwacht van een voettocht van ca 2288 km is lastig te verwoorden. De zucht naar avontuur, het leveren van de prestatie, het achterlaten van het dagelijks leven met zijn perikelen; het zal allemaal wel meespelen. Feit is dat ik jaren graag wandel. Ik wil daarbij altijd een doel hebben. Zomaar van huis uit een rondje lopen zal ik niet gauw doen. Maar van de LAW-paden heb ik er al een aantal gehad. Al jaren denk ik er over om de ultieme tocht te gaan maken naar Santiago. Nu gaat het gebeuren.
2012-10-08 11.20.05 Alles wat met de tocht te maken heeft maak ik me eigen door te lezen over de ervaringen van velen die mij voorgingen. Elke wandelaar heeft behoefte aan het delen van zijn ervaringen. Ik zal daarop geen uitzondering zijn denk ik. Voorlopig maak ik er gretig gebruik van. Ik heb me aangemeld bij het Het Nederlands Genootschap van Sint Jacob. Voorzien van een Pelgrims-paspoort en een Jacobs-schelp maak ik nu deel uit van een karavaan die al vanaf de Middeleeuwen door Europa trekt.