Stok of geen stok

Al tijden loop ik om te trainen voor de tocht die ik ga maken. Sinds vorig jaar november loop ik met bepakking. Ik heb uitgevonden dat ik niet meer dan 9 á 10 kilo op mijn rug moet hebben. Afgelopen week heb ik 2 x 25 km gelopen van Hattem naar Ommen. Toen ik het landgoed Aeldrinck door liep vond ik een wandelstok. Al tijden loop ik te dubben of ik met een stok moet lopen of niet. Ik loop nooit met een stok. Maar veel lopers vinden een stok noodzakelijk.

De stok die ik op het Aeldrinck vond

Nu ik deze natuurlijk gevormde stok door de voorzienigheid krijg aangeboden moet ik hem wel gebruiken. Ik loop er mee en begin er al snel een band mee te krijgen. Als ik in de buurtschap Hessum langs een spiegel bij een paardenbak loop zie ik mijzelf met stok lopen. Het ziet er heel vanzelfsprekend uit.