Echallens – Yverdon les Bains

Gisteravond zat ik op een bankje aan de oever van het meer. Niet ver van mij zitten twee mannen met elkaar te praten in een voor mij vreemde taal. Als ik er naar vraag, blijkt het Bosnisch te zijn. Ik zeg dat mijn hulp ook Bosnisch is. Ik wordt ter plekke vriend verklaard. DSC_5719Als even later een derde Bosniër er bij komt en wijn mee brengt, wordt het gezellig. Voor 20.00 uur moet ik mijn telefoon bij het bureau ophalen. Daar wordt hij opgeladen. Daarna ga ik de tent in. Ik ga vanmorgen op tijd naar het busstation waar ik vaststel dat het zaterdag is en er over anderhalf uur een bus gaat. Ik ga koffie drinken. Als de bus er is, brengt hij mij in een half uur naar Echallens. Het is 10.00 uur als ik begin te lopen. De route gaat door mooie glooiende landschappen. Het koolzaad bloeit uitbundig. Velden met diverse graansoorten wisselen elkaar af. DSC_5734Soms een weiland met Milka-koeien. En altijd besneeuwde bergtoppen op de achtergrond. Buiten het dorp Vuarrens zit ik op een bank en eet en appel. De zon wint het langzaam van de hoge sluierbewolking en het wordt warm. Ik loop door een bos en rust even op een bank in de schaduw. Als ik de pijpen van de broek heb geritst ga ik verder. Het bos verlatend, zie ik in de verte Yverdon les Bains liggen. Het kost nog ruim 2 uur voordat ik er aankom. Ik loop rechtstreeks naar de supermarkt. Daar koop ik een pastaschotel voor vanavond en bier. Op de camping aangekomen, neem ik een douche en stel vast dat ik ben verbrand vandaag.

Klik hier voor de foto’s