Yverdon les Bains – Neuchâtel Colombier

Op het naast de camping gelegen strand werd vannacht een Dance Event georganiseerd. Ik heb er van mee genoten. Ik sta niet vroeg op. Na het wassen, afbreken, inpakken en afrekenen is het 8.45 uur als ik de camping afloop. Een super is net open als ik langs kom. Ik haal fruit en yoghurt voor het ontbijt.DSC_5743 In het plaatsje Grandson is een mooi parkje aan het meer waar ik ontbijt. Als ik verder ga blijkt dat in het plaatsje een groot kasteel kasteel staat. Ik lees op een bord dat er in 1478 een slag is geweest. Tussen wie en waarom staat niet vermeld. Ik loop verder en blijf de oever van het meer volgen. Soms gaar het een stuk langs de hoofdweg. Ik passeer Concise. Een klein schilderachtig plaatsje. Ik ga in een barretje een fles water halen. De dorpsbewoners letten goed op wat ik doe maar zeggen niets. Ik vervolg mijn weg en kom langs het kasteel van Vaumarcus. DSC_5755Het ligt hoog op een berg. Uiteindelijk bereik ik St. Aubin. Deze plaats staat als enige op de voorlopige kaart van het Hugenotenpad in Zwitserland. Ik loop er doorheen zonder de reden daarvan te ontdekken. Ik besluit door te lopen naar Neuchâtel. Ik kies voor de route die hoger op de helling ligt. Via Bevaux bereik ik Boudry. Rond een kasteel is dit een mooi kleurrijk plaatsje. Ik loop er doorheen en ga naar Colombier. Dit is een voorstadje van Neuchâtel. Daar check ik in op een hele grote camping die behoorlijk vol staat. Ik krijg een plekje onder de bomen. Als mijn tentje staat, ga ik bij het restaurant een pasta eten.

Klik hier voor de foto’s