Eckartsberga – Stedten

Om 7.00 uur staat iedereen op. Een uur later zitten we alle 5 aan tafel voor het ontbijt. Nicole en Kristin hebben de tafel gedekt. Ewald maakt een foto en stuurt die door. Om 9.00 uur is alles opgeruimd en dan vertrek ik.

De lucht is donker en er valt regen. Ik loop langs de weg en passeer wat gehuchten. Voorbij Thüsdorf ga ik op een bank onder een boom even pauzeren. Ik praat even met een vrouw die de hond uitlaat en ga dan verder. In Rudersdorf gaat het harder regenen. In een abri van de bushalte schuil ik. Als het wat droger wordt ga weer verder. Donkere wolken hangen dreigend boven de velden.

In Oberreissen is een gaststätte. Wanneer ik er heen ben gelopen, lees ik op de deur dat het maandag en woensdag gesloten is. Er is niets anders dus ga ik het dorp weer uit om naar Nermsdorf te lopen. In dit dorp zou een herberg moeten zijn volgens de gids. Wanneer ik hem niet vind, spreek ik een vrouw aan. Ze bevestigt dat de herberg er niet meer is. Het volgende stadje Buttelstedt heeft volgens haar wel een pension. Dus ga ik weer verder.

Aangekomen in het centrum van Buttelstedt, zie ik een bord met Pension aan een gevel met een telefoonnummer. Er wordt niet opgenomen als ik bel. De Italiaan er naast is open dus ga ik daar vragen. Het pension is opgeheven. Het is inmiddels over 15.00 uur dus besluit ik een pizza te eten. Ik drink er een biertje bij. De enige optie die ik nog heb is 7 km door te lopen naar Stedten.

Voor ik dat doe, bel ik naar de St.Kilian-kirche in Stedten. De man aan de telefoon geeft me een code waarmee ik de kerk in kan komen. Wanneer ik ga lopen, tref ik Ewald. Hij wil naar Weimar en wacht bij de bushalte op de bus. We praten even en dan ga ik op pad. Via een vrijliggend fietspad loop ik naar Schwerstedt en vandaar via een veldweg naar Stedten.

Bij de kerk aangekomen open ik de deur met de code. De slaapzaal is ondergebracht in de kerktoren. Beneden is een keukentje waar ik koffie zet. Daarna ga ik weer naar boven om het bed op te maken. Ik schrijf nog en ga rond 21.30 uur slapen.