Stedten – Erfurt

Het is grauw en grijs van de regen als ik vanuit de kerktoren over de landerijen kijk. Na een paar koppen koffie en een aantal ontbijtkoeken vertrek ik met de regenhoes om de rugzak en de regenkleding aan.

De eerste dorpen waar ik doorloop zijn uitgestorven. Er volgt een lang niet gemaaid graspad. Aan het eind ben ik, door het hoge natte gras, tot de knieën nat. Ik besluit in Ollendorf langs de weg te blijven lopen. Een kleine anderhalf uur later ben ik in Töttleben.

In Gasthaus Anger 2 bij de kerk ga ik naar binnen. Het is lunchtijd dus bestel ik een bord eten. Het is er vol met dorpsbewoners. Na het eten is het droog geworden. De waard wijst me een route die in Erfurt uitkomt. Ik hoef daardoor de laatste kilometers niet langs de weg te lopen. Van de stadsgrens van Erfurt naar het centrum loop ik nog meer dan een uur.

Via Airbnb heb ik een kamer voor 2 nachten gereserveerd zodat ik morgen Erfurt kan bekijken. Wanneer het adres is gevonden, is het nog even een puzzel om binnen te komen. Eenmaal binnen ga ik douchen en daarna ga ik om de hoek bij een Italiaans restaurant uitgebreid eten, salade Mediterane en spaghetti Carbonara.