Een rustdag in Shap

Eerst ga ik mijn verslagen afmaken. Als alles af is zet ik het met de foto’s op Dropbox. Een mail naar Menno die weer zorgt voor de site. Omdat ik problemen had met met de Visacard maar ook met de pinpas had ik helemaal geen cash meer. Ik bel Visa, waar ze geen fout kunnen ontdekken. DSC_0554Een vergelijkbaar antwoord komt van de Rabo als ik bel. Als ik het verhaal aan de jongen van het hotel vertel beweert hij dat het bij hem wel lukt. En hij heeft gelijk. Conclusie is dat hier, in het postkantoor en de supermarkt, verouderde apparatuur wordt gebruikt. Dat past dan weer bij het beeld, dat alles hier veroudert lijkt. Na de Victoriaanse tijd is op het platteland alles stil blijven staan. Ook de mensen zien er uit of ze elke vorm van vernieuwing gemist hebben. Ik loop weer naar de supermarkt en haal voor morgen wat Sultana’s, appels en water voor onderweg. Ik vraag of ze ook sandwiches hebben. De dame aan wie ik het vraag, moet verontschuldigend bekennen dat ze die niet heeft. De broodcultuur is verder ook niet echt ontwikkeld. Ik zoek in de schappen en neem wat smakeloze broodjes mee, wat beleg en melk. Hiermee ga ik in de zon zitten lunchen. DSC_0547Na de lunch loop ik naar de kerk, St Michaels Church. Op het kerk hof zie opvallend veel graven met gesneuvelden in WOI. Van buiten is de kerk een behoorlijk stoer volume, opgetrokken van grijze graniet uit de buurt. Als ik naar binnen ga, is het een verassend mooi en sfeervol interieur. Terwijl ik op de achterste bank zit, komen er 3 vrouwen binnen ze groeten en gaan voor in de kerk zitten. Een van hen komt naar me toe en geeft me wat folders met wat uitleg over de gebrandschilderde ramen. Ik lees wat in de folders loop rond en ga weer naar buiten. Ik loop naar de pub en koop een “pint of lager”. Een man die er als Dandy uitziet spreekt me aan. Ik praat even met hem. Iemand van het dorp is met een Nederlandse getrouwd. Het is allemaal niet goed afgelopen met ze. Ik vermoed dat het een oud verhaal is en ga dan buiten in de zon zitten. Terug in het hotel ga ik op bed mijn verslag schrijven. Ik val in slaap en wordt anderhalf uur later wakker. Ik meld me voor het dinner om 7.30 uur. In de lounge raak ik aan de praat met een Australische vrouw. Na het eten ga ik naar mijn kamer.

Klik hier voor de foto’s