Fiorenzuela d’Arda – Fidenza

Gezien de warmte wil ik vroeg op pad. Om 6.15 uur stap ik de deur uit. De etappe vandaag is niet erg lang. Als aan de rand van het dorp een groot distributiecentrum van Agip ben voorbij gelopen, verlaat ik de hoofdweg om in de agrarische velden verder te gaan. Aan de horizon zijn de Apennijnen te zien. Morgen staat de eerste etappe in de Apennijnen op het programma. Ik kom na verloop van tijd in het dorp Castelnuove Fogliani. Op het hoogste punt staan een kerk en een kasteel en allebei met een toren. Ik ga in een park op een bankje zitten en maak er een schetsje van. Dan ga ik verder door de velden. Plotseling sta ik voor een groot kasteel annex boerderij. Het staat rondom in het groen zodat ik het beperkt kan zien. Als ik er omheen ben gelopen kan ik er een deel van zien. Ik maak een foto en loop verder. Na 6 uur lopen ben ik rond 12.00 uur in Fidenza. Bij de kathedraal vind ik iemand die me wijst waar ik me in moet schrijven. Als ik dat heb gedaan ga ik naar de kamer. Ik douche me en stop een was in de machine. Dan eet ik een salade als lunch. Aan de wand in de eetkeuken hangt een alternatieve etappe-indeling voor de komende dagen. Van 3 worden 4 etappes gemaakt die wat korter zijn. Ik vind het wel een goed alternatief. Dan ga ik wat rondkijken in de stad en beland bij een Taverne del Pellegrino. Daar ga ik wat drinken en schrijven. De eigenaar is enthousiast en zet me op de foto. Dan ga ik verder en koop bij een park een ijsje en loop dan terug naar de verblijfplaats. Daar zijn de jongelui die ik gisteren trof ook aangekomen. De jongeman wil in de avond nog 11 km verder lopen om de etappe van morgen wat in te korten. Ook een idee. Ik ga mijn maaltijd klaar maken. Na het eten zoek ik een bar met WiFi om mijn verslag te verzenden.