Piacenza – Fiorenzuela d’Arda

Na het ontbijt waarbij ik weer alleen aan de grote tafel zit, pak ik mijn spullen en ga betalen. Tot mijn verbazing doet de man 40% van de prijs af. Ik bedank hem vriendelijk en schud hem de hand. Ik loop de stad uit over de Via Roma. Op een rotonde staat het bekende beeld op een zuil van Romulus en Remus. Het duurt nog een uur voordat ik de commerciële buitengebied uit ben. Een half uur later ben ik in het dorp Montale. Ik rust even met een koffie. Daarna volgt een paar kilometer langs een drukke verkeersweg. Ik bereik Pontenure waar ik de grote weg verlaat. In het dorp aangekomen, is het weer tijd voor koffie. Na dit dorp gaat het weer een stuk langs de weg. Het is niet fijn lopen. Voor een bocht kan ik de weg weer verlaten en loop nu door het agrarisch gebied. Het is behoorlijk warm geworden. Er wordt veel gesproeid. Twee keer passeer ik een beek via een doorwaadbare plaats. Na de tweede die voorzien is van stapstenen is het tijd voor de lunch. Ik zoek een plek in de schaduw bij een ruïne van zo te zien een belangrijk gebouw. Bomen hebben er bezit van genomen. Na de lunch is het zeker 35 graden. In het open veld is weinig schaduw te vinden. Ik loop nog 2 uur dan ben ik in Fiorenzuela d’Arda. Bij de eerste bar drink ik een bier en vraag waar de Ostello is. Als ik hem heb gevonden moet ik een half uur wachten. Op een terras tref ik een jongen uit Milaan die voor het eerst een weekje loopt. Hij spreekt goed Engels. Als er een vrouw bij komt die alleen Italiaans spreekt ga ik naar de Ostello. Ik krijg een kamer in een klein huis. Ik installeer me en neem een douche. Daarna loop ik even rond in het stadje en maak een schets. Er is een uitnodiging op de deur van de ostello geplakt om bij een restaurant te gaan eten. Ik ga er heen. De straat is afgezet en de tafels en stoelen staan op straat. Eerst ben ik alleen maar allengs loopt het vol. Om 21.00 uur ben ik weer op de kamer na een heerlijke maaltijd. Nadat ik heb geschreven ga ik slapen.