Rustdag in Piacenza

Voor het ontbijt heb ik opgezocht welke dingen ik wil zien in Piacenza. Het ontbijt is opgediend in de ovale kamer die in het midden van het huis ligt. Ik zit alleen aan de grote ovale tafel. De gastheer komt me nog een boek over de stad brengen en schenkt me koffie in. Als ik zover ben ga ik de stad in. Op het centrale plein Piazza Cavalli staan kraampjes met kleding. Ik tref er een zonderling figuur uitgedost als sheriff. Ik maak een foto van hem en loop vervolgens naar het Palazzo Farnese. Daarin bevindt zich een museum met diverse historische aspecten van de stad. Bij de schilderijen is de trots een werk van Botticelli. Ik breng er al met al 2 uur door. Dan loop ik naar de vlakbij gelegen kerk San Sisto. Het wemelt bij de kerk van de kinderen. Ze doen mee aan een soort vakantie speel programma “AllOpera”. Als ik heb rondgekeken loop ik door de smalle straten met chique palazzo’s naar het centrum terug. Op weg naar het museum voor Moderne Kunst kom ik langs het stedelijk theater. Aan de juffrouw achter de kassa vraag ik of ik even in de zaal mag kijken. Even later sta ik met haar in een donkere zaal. Met de flits aan, lukt het om wat foto’s te maken van de 5 ringen voor het publiek. Als ik vervolgens naar het museum voor moderne kunst ga, blijkt het tot 16.00 uur gesloten. Er vlak bij is een restaurant. Ik neem een lunch en loop daarna naar de Dom. Op het plein er voor is markt geweest. Ook de Dom is gesloten. Dan besluit ik naar mijn appartement te gaan om naar Italiaans gebruik even een “pomeriggio sonnellino” te doen. Na dit middagdutje ga ik weer naar de Dom die nu open is. In een aparte ruimte tref ik iemand die me een stempel geeft. Tegenover de Dom neem ik een ijsje wandel dan willekeurig door wat straatjes en kom uit op het Piazza Cavalli. Het is 18.30 uur als ik weer bij mijn appartement ben. Tijd om te gaan eten. Daarna schrijf ik mijn verslag en kijk nog even op tv naar nieuws en meteo.