Frankfurt – Bad Homburg

Het is bewolkt als ik om 8.00 uur de herberg verlaat. Dwars door het centrum loop ik naar het noorden. Een kleine twre uur heb ik nodig om aan de stadsgrens te komen. Ik passeer daarbij de studio’s van de HR (Hessische Rundfunk). Af en tor miezert het een beetje. Diverse keren ga ik een snelweg over. DSC_7276Op de Frankfurter Berg drink ik koffie. Daarna gaat de route door het gebied van een voormalig Amerikaanse militair vliegveld. Er is veel gedaan om nieuwe natuur te maken. De gebouwen zijn herbestemd tot redtaurants. Kinder speel en leer projecten en een museum. Verderlopend zie ik in de verte de bebouwing van de nieuwbouwwijk “am Riedberg”. Voer dit gebied hebben we als bureau nog een plan gemaakt voor een prijsvraag. Ik loop door het oninteressante dorp Kalbach. Een man op de fiets stopt voor een praatje. Hij loopt ook graag maar is aan de heup geopereerd. Daarom fietst hij nu. Ik loop verder en ga weer een snelweg over. Donkere wolken pakken zich samen boven het Taunus gebergte. DSC_7292Het blijft droog. Bij het ziekenhuis aan de rabd van Bad Homburg ga ik zitten lunchen. Daatna gaat het naar de westkant van de stad, naar de wijk Dornholzhausen. Hier zijn in 1698 zo’n 30 hugenotenfamilies neergestreken. Graaf Friedrich II, zelf gereformeerd, wilde ze graag hebben. De 30 jarige oorlog had veel levens gekost en veel verwoest. Hier stop ik voor vandaag. Ik ga met de bus naar het centrum en zoek de jeugdherberg op. Helaas is deze vol. Ik ga naar het VVV. Daar zoek ik met een behulpzame jongeman een onderkomen. Veel is vol. Uiteindelijk kom ik bij een hotel in het centrum. Ik ga douchen. Als ik daarna wat boodschappen heb gedaan schrijf ik mijn verhaal.

Klik hier voor de foto’s