Neu Isenburg – Frankfurt

Na de lange dag van gisteren doe ik vandaag wat rustiger aan. Met de trein ga ik naar Neu Isenburg en begin te lopen. De route gaat langs de noordrand naar het oude stadsdeel. Ik kies voor een route door de bebouwing. Het oude gedeelte is opgezet met een geheel eigen maatvoering. Dit is zo vastgelegd en daar is niets aan veranderd. Het gebied is vierkant met in het midden de marktplaats.DSC_7211 Acht wegen lopen stervormig vanaf de marktplasts door het gebied. Ik ga op zoek naar het museum. Als ik het heb gevonden, blijkt het gesloten. Jammer. Ik loop de stad uit en ga het bos in. Twee keer ga ik over een snelweg. De vliegtuigen die gaan landen komen in file over mij heen. Ze maken een oorverdovend lawaai. Toch schijnt de natuur zich daar weinig van aan te trekken. Vogels waaronder de specht, vlinders, torren en kevers. Bij een meer ga ik even op een bankje zitten. Een koppel ganzen zit zich voor mij te wassen. Een mooie plek in de omringende verkeershectiek. Ik ga verder en kom aan de stadsrand van Frankfurt. Nu is er een Goethe route bijgekomen. Tussen volkstuinen loop ik naar de woonwijk. Daar kom ik langs een nagebouwd tuinhuis zoals Goethe het ergens anders had. Het is een torenachtig gebouwtje voor het uitzicht. DSC_7258Eenmaal in de stad ga ik bij een bakker koffie en een belegd broidje halen. Op het terras ga ik zitten lunchen. Dan ga ik verder naar de jeugdherberg. Op het buitenterras ga ik wat zitten schrijven. Het is mooi weer geworden als ik rond half drie de stad in loop. Als ik het museum voor moderne kunst zie ga ik er naar binnen. Toen het net gebouwd was ben ik er al eens geweest met een bureauexcursie. De tentoonstelling is van een Algerijns/Frans kunstenaar. Het spreekt me niet zo aan. Weer buiten loop ik naar de Dom en daarna naar de Römerplatz. Daar wordt een festival opgebouwd. Ik kijk nog even in de Nikolaskirche en loop dan naar de wijk Sachsenhausen. Daar zijn veel kroegjes. Ik drink in de zon een bier en ga dan terug naar de herberg.

Klik hier voor de foto’s