Gaillères – Mont-de-Marsan

Na het ontbijt op het terras met Martine gaan we het hek uit. Op dat moment komt Marijke aanlopen. Ze heeft ook in Gaillères geslapen en zo lopen we met ons drieën verder. Nadat we een snelweg zijn overgestoken komen we in het dorp Bougue. Het is inmiddels warm geworden, de jassen gaan uit. OLYMPUS DIGITAL CAMERANa het dorp komen weer op een oude spoorlijn te lopen. Dit keer geasfalteert en ingericht als fietspad. Zonder te stoppen komen we in de uitgebreide buitenwijken van Mont-de-Marsan. Aan alle kanten is het geluid van grasmaaiers te horen. De meeste tuinen rond de uitsluitend vrijstaande huizen bestaan enkel uit gras. Het is weekend dus moet er gemaaid worden. Nadat we de spoorlijn verlaten gaat Michel bij het station langs om de trein tijden te bekijken voor zijn terugreis. Ik loop met Marijke naar het centrum. Het is er gezellig druk. OLYMPUS DIGITAL CAMERAEr is markt en de terrassen zitten. Via het toeristenbureau loop ik naar de refuge. Het is gevestigd in een oud badhuis. Nadat ik de rugzak heb afgedaan ga ik de stad weer in om met Marijke wat te drinken. Zij gaat in het volgende dorp slapen. Ik wandel naar de arena waar een “Festival Arts et Allure” aan de gang is. Het is een 3-daags feest met paarden en stieren. Ik zie de laatste dressuuroefening. Terug in de stad ontmoet ik Michel weer. Tegenover het gemeentehuis gaan we op een terras zitten. We aanschouwen de gebeurtenissen op het plein waar een trouwerij gaande is. Als ik daarna nog even mijn verslag heb gemaakt ga ik met Michel bij een italiaan eten. Het is de laatste avond samen. Morgen blijf ik in Mont de Marsan.

Klik hier voor de foto’s.