Dag in Mont-de-Marsan

Het wordt vandaag 34 graden. Ik ben blij dat ik een dag rust heb genomen. Toch ben ik vroeg genoeg wakker om Michel uit te zwaaien. Het is 6.30 uur als we afscheid nemen. Hij gaat op pad terwijl ik me ga wassen en aankleden. Ik ga daarna de stad verkennen. In Mont de Marsan is al enige Spaanse invloed te merken. Buiten het feit dat de stad over een Arena beschikt merk je het ook aan de mensen. OLYMPUS DIGITAL CAMERAHet ruikt en het klinkt hier anders. De restaurants hebben Spaans georiënteerde gerechten. In de ochtend loop ik naar de wijk rond de kerk. Het mooiste vind ik de restanten van een burcht waar nu een museum in is gevestigd. Het museum is gewijd aan een beeldhouwer (Wlerick) die in de stad leefde tot 1944. Ook in de stad zijn beelden van hem te vinden. Ik loop vervolgens naarden Arena om het optreden van de Gardiens te zien. Ze lijken vergroeid met de kleine felle paarden uit de Camarque. Langs de rivier loop ik weer naar de stad. Als ik de refuge binnenkom loop ik een Luxemburger tegen het lijf. Hij is pelgrim en komt net aan. Ik ga lunchen in een restaurant bij de brug. Er zijn veel buitenlanders. OLYMPUS DIGITAL CAMERAZo te horen en zien zijn het vooral Algerijnen. In de middag loopt de temperatuur op. Het is haast te warm om rond te lopen. Toch loop ik nog wat straten door buiten het centrum. Het is niet het interessantste deel van de stad. Bij een bar bestel ik eenmbier en praat met een Afrikaan. Eind van de middag ga ik terug naar de refuge om me wat op te frissen. Er zijn 3 nieuwe pelgrims binnengekomen , 2 Duitsers en een Fransman. We praten even waarna ik naar een pizzeria ga en een pizza bestel.

Klik hier voor meer foto’s.