Mont-de-Marsan St. Sever

Na de uitzonderlijk warme dag van gisteren is het vandaag minder warm. Ook is het bewolkt. Om te lopen is het prima. Ondanks de voorspellingen van onweer blijft het droog. De hospitalier heeft gemeld dat de officiële route geblokkeerd is door werkzaamheden en wateroverlast. OLYMPUS DIGITAL CAMERAHij geeft een alternatief over St Pierre du Mont en Haute Mauco. Deze weg is een paar kilometer korter. Omdat ik vroeg wakker ben ga ik terug al om 7.00 uur op pad. Eerst even langs de supermarkt en dan de stad uit. In St. Pierre du Mont kom ik bij een interessant Cultureel Centrum uit. Het fascineert zo dat ik prompt de verkeerde kant op loop. Een paar honderd meter verder kom ik er achter en ga terug. Ik kom de Duitsers tegen met de Fransman. Ze zijn ook fout gelopen. Als ik de goede weg weer heb gevonden loop ik in een keer naar Haute Mauco. OLYMPUS DIGITAL CAMERAEr is een café waar ik koffie drink. Dan in zonder onderbreking naar Saint Sever. Als ik er aankomt is de Luxemburgse er al. Terwijl ik met hem sta te praten komt Frederik, de Duitser, aanlopen. Om 14.00 uur kunnen we bij het Toeristenbureau terecht. Voor de kerk gaan we bij een bar zitten. Er is een feest op komst. Er wordt hard gewekt aan een podium en een bar op het plein. We kijken het aan. De refuge is in een oud klooster van de Jacobijnen. Na de inschrijving bij het toeristenbureau kunnen we ons installeren. Terwijl de rest in de refuge eet ga ik wat eten in het restaurant dat open is. Als ik terug loop regent het. In de refuge is iedereen naar bed. Dat doe ik ook. Ik ga liggen lezen.

Klik hier voor meer foto’s.