St.Sever Labastide-Charosse

Ellie, Frederik en Roman, de 2 Duitsers en de Luxemburger, gaan voor mij op pad. Ik eet eerst mijn musli en ga een half uur later de deur uit. Na een geweldig onweer vannacht is het blijven regenen. OLYMPUS DIGITAL CAMERAAls ik een bakker passeer koop ik wat voor onderweg. Het eerste stuk volg ik de route. Soms gaat het langs paden die door de regen onbegaanbaar zijn geworden. Ik besluit de verharde wegen te volgen. In Audignon stop ik even om te bellen voor een slaapplaats. Dan volg ik de weg naar Horsarrieu. Dit dorp, dat boven op een berg ligt,  heeft een bar waar ik binnen ga. Binnen zitten de mede-pelgrims Ellie, Frederik en Roman. We drinken koffie en als ze verder gaan bestel ik er nog één. Vervolgens gaat het naar Hagetmau. OLYMPUS DIGITAL CAMERADit is een gezellig stadje met een aardig centrum. Ik doe wat boodschappen en kom de anderen weer tegen. Ik loop door en ben om te13.30 uur in Labastide Charosse. Waar de naam op slaat is mij een raadsel. Een kerk, een Mairie en een paar huizen. Geen Labastide zoals het hoort. Als ik bel naar de Hospitalier is hij met 5 minuten bij het gebouw waar ik kan slapen. Het is het Salle de Fête van de gemeente. Als ik gedouched heb komen de anderen ook binnen. In de grote zaal zitten we aan een tafel en praten over van alles en nog wat. Ondertussen drinken we een wijn met de Hospitalier. Hij is gekomen om te stempelen en geld te ontvangen. Buiten regent het hard. Iedereen heeft voor zijn eigen eten gezorgd. We eten en om 21.00 uur ligt iedereen op bed.

Klik hier voor de foto’s.