Gite de Neflier – Ploërmel

Het is 7.45 uur als ik vertrek. Van de andere aanwezigen is nog niemand wakker. Gisteren heeft Sebastien (de beheerder) de route achter de Gite aanbevolen. Het blijkt te bereiken door een ongemaaid en nat graspad waardoor mijn broek kletsnat wordt.

Na een kleine kilometer door de nattigheid kom ik op het fiets/voetpad dat is aangelegd op een oude spoorbaan. Ik volg deze baan enkele kilometers en kom geen mens tegen. Aan een oud station en een aantal ongelijkvloerse kruisingen is nog te zien, dat hier een trein heeft gereden. Ik blijf de route volgen tot bij Loyat.

In dit dorp vind ik gelukkig een bar annex levensmiddelenwinkel. Sinds mijn halve stokbrood van gisteravond heb ik nog niets gegeten of gedronken. Aan de bar zit een deel van de dorpelingen te praten en een aperitief te drinken. Op een bepaald moment vertrekt de eerste dorpeling. Als in ganzenpas volgen de anderen. Na koffie te hebben besteld, koop ik in het aanpalende winkeltje wat fruit en brood. Ik ga daarna verder lopen over de oude spoorbaan.

Het is prachtig weer als ik langs grote meren loop. Vlak voor de stad passeer ik een golfbaan. Het pad gaat nu langs allerlei soorten rododendrons. Als ik de stad Ploërmel in loop, ga ik rechtstreeks naar mijn onderkomen in bar Le Thy. Op de 2e verdieping krijg ik een kamer.

Na een douche loop ik de stad in. Bij de VVV helpt een jonge vrouw me met het vinden van accommodatie voor de komende dagen. Als het etenstijd is, ga ik bij een Schots Restaurant speciale Fish and Chips eten. Na het eten loop ik terug naar de kamer en bel met Mariette. Als ik daarna mijn verslag heb geschreven vallen mijn ogen dicht.