Heenreis naar Görlitz

Het ontbijt staat al klaar in de koelkast wanneer ik opsta. Het eten en drinken voor onderweg dat ook klaar staat, gaat in de rugzak. Na een laatste controle stap ik de deur uit en loop naar het station. Ruim op tijd passeer ik het toegangspoortje met de app in de telefoon. Even over 8.00 uur stap ik in de trein naar Hannover. Ik heb een gereserveerde plaats maar de trein is niet vol.

Om 11.20 uur ben ik in Hannover waar ik ruim een uur tijd heb om koffie te drinken voordat ik in de trein naar Dresden stap. Tot nu liep alles gesmeerd, maar bij Magdenburg gaat het fout. Om onduidelijke redenen staan we 20 minuten stil. Gevolg is dat ik in Dresden de aansluitende trein naar Görlitz mis. Gelukkig blijkt het een lokale trein die om het half uur vertrekt. Uiteindelijk ben ik om 16.30 uur in de oostelijkste stad van Duisland: Görlitz.

Vanaf het station loop ik in de regen naar het pension “zu Wartburg”. Onderweg wordt er al vanuit het pension gebeld met de vraag waar ik blijf. Als de beheerder me, na mijn aankomst, heeft ingeschreven loop ik in de regen de altstad in. Bij een aanbevolen Grieks restaurant Athos bestel ik Gyros en een salade. Het is een lekkere maaltijd en zoveel dat ik het nauwelijks op kan. Na het eten loop ik terug naar het pension. Morgen blijf ik in Görlitz om de stad te verkennen en om een beetje in de sfeer te komen van het pelgrimsbestaan.