La Faba Fontfria

Om 7.00 uur gaat het licht aan en iedereen die nog op bed ligt moet opstaan. Een half uur later loop ik naar de bar en bestel café Americano en een Napolitano, zwarte koffie en een chocoladebroodje. Even later komen Toni en Louisa en doen hetzelfde. OLYMPUS DIGITAL CAMERAIk ga als eerst op weg om te beginnen aan de klim van 600 meter naar de top. De lucht is strak blauw en er waait een aangenaam briesje. Soms is het pad behoorlijk stijl. Na 5 kwartier bereik ik een boerengehucht Lagunas waar ik pauzeer met koffie. Als ik weer verder ga geniet van de prachtige uitzichten. Er komt hier vaak mist voor maar ik heb het geluk dat het een heldere dag is. Aan het eind van de klim ben ik in het museale plaatsje O Cebreiro. Het kerkje is het oudste van de Camino. Er zij een paar palloza’s gereconstrueerd. Dit zijn ronde rietgedekte huizen waarvan de vorm teruggaat tot de Keltische tijd. Ik neem een kop koffie op een terras. Na een tijdje komen Toni en Louisa aanlopen. OLYMPUS DIGITAL CAMERAWe proberen de speciale kaas van het dorp, deze is niet bijzonder. Nog een fotorondje en dan lopen we samen verder. Het is aardig warm geworden. Even voor Alto del Roque gaan de jongelui onder een boom zitten. Ik loop verder. In Hospital ga een bar in en bestel een bocadillo. De lunchpauze duurt 3 kwartier. Op de tv wordt verslag gedaan van het onderzoek naar de oorzaak van de treinramp in Santiago. Nog een laatste klim naar Alto de Poio. Vlak voor de top zitten Toni en Louisa onder een boom langs het pad. Samen lopen we het laatste stukje naar boven. Op de Alto is een bar waar we wat drinken. In 3 kwartier gaat het vervolgens naar Fontfria, een boerendorp met een herberg. Bij gebrek aan een vrij eenpersoons onderbed krijg ik een 2 persoons onderbed. In de zitruimte kom ik Gene tegen. In de avond eten we aan de andere kant van de weg met een groep een gemeenschappelijke maaltijd.

Klik hier voor meer foto’s.